Oleksandr Zinchenko vrea să ducă Ucraina la Cupa Mondială: “Suntem încă în viață!”. Mesaj emoționant pentru poporul său, înaintea barajului cu Scoția

Oleksandr Zinchenko

Oleksandr Zinchenko, în timpul unui meci al lui Manchester City / Profimedia

  • Oleksandr Zinchenko vrea să ducă Ucraina la Cupa Mondială: “Suntem încă în viață!”
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Duelul dintre Scoția și Ucraina va avea loc pe 1 iunie. Inițial, partida trebuie să se dispute în luna martie, dar a fost amânată din cauza războiului declanșat de Rusia în țara vecină, la ordinul lui Vladimir Putin. 

Oleksandr Zinchenko vrea să ducă Ucraina la Cupa Mondială: “Suntem încă în viață!”. 

La fel ca întregul lor popor, jucătorii ucraineni au trecut și continuă să treacă prin clipe teribile, fiind mereu cu gândul la ce se întâmplă în țara lor. Oleksandr Zinchenko a vorbit despre acest subiect sensibil înaintea meciului de la Glasgow.

Fundașul lui Manchester City își dorește o victorie în meciul de baraj cu Scoția, pentru a le oferi un motiv de zâmbet oamenilor care suferă teribil din cauza atacurilor lui Vladimir Putin.

Zinchenko asigură că el și coechipierii săi sunt pregătiți pentru partida decisivă de pe 1 iunie, chiar dacă mulți dintre ei n-au mai jucat vreun meci oficial de dinainte de începerea războiului.

„Ucraina este încă în viață! Se va lupta până la final. Asta e mentalitatea noastră. Niciodată nu ne dăm bătuți. Sunt foarte recunoscător pentru tot sprijinul pe care l-am primit din întreaga lume. Scoția este o echipă foarte bună, au fani incredibili, dar pot să le promit tuturor ucrainenilor că vom face tot posibilul să câștigăm jocul, să-i facem mândri și să le aducem un zâmbet, măcar pentru câteva secunde.

Zinchenko, extrem de motivat înaintea meciului Scoția – Ucraina: „Băieții sunt pregătiți!”

Când a început războiul, mi-a fost foarte greu să mă concentrez pe fotbal. Gândurile mele erau legate doar de poporul meu. Sunt sigur că așa a fost pentru toți colegii mei. Acest meci cu Scoția este unul dintre cele mai importante din viața noastră. Băieții sunt pregătiți, nu mai e nevoie să discutăm despre motivație. 

O problemă este legată de condiția fizică, e dificil să te pregătești atunci când nu ai jucat o perioadă, dar nu trebuie să ne găsim scuze, ne vom face treaba cât de bine putem”, spus Oleksandr Zinchenko, pentru BBC, citat de news.ro.

Câştigătoarea din meciul Scoția – Ucraina va juca împoriva naționalei Țării Galilor, pe 5 iunie, în finala barajului pentru turneul final din Qatar, programat în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie.

Oleksandr Zinchenko a pus steagul Ucrainei pe trofeul Premier League și a plâns

Oleksandr Zinchenko a pus steagul Ucrainei pe trofeul Premier League și a plâns, după ce Manchester City a câștigat titlul în Anglia, după o revenire dramatică.

Fundașul ucrainean a luat în timpul sărbătorii de pe stadion drapelul pe care îl avea pe el, a pus trofeul pe gazon şi drapelul pe trofeu. Apoi a început să plângă, fiind consolat de coechipieri, iar toții fanii l-au aplaudat.

La Sky Sports, Zinchenko a spus că este un moment de neuitat:

“Sunt atât de mândru că sunt ucrainean. Mi-ar plăcea mult să duc într-o zi acest trofeu în Ucraina, pentru toţi ucrainenii, pentru că ei merită”, a declarat fundașul lui City.

Citește și: