„Întreaga lume se trezeşte!”. Vladimir Klitschko, mesaj categoric de la Davos: „Trupele din Rusia trebuie să fie oprite. Acum!”

Publicat: 27 mai 2022, 13:01

Vladimir Klitschko a transmis un mesaj categoric de la Davos, acolo unde a avut loc Forumul Economic Mondial. Fostul campion mondial la categoria grea a cerut ca Ucraina să fie ajutată pentru a câştiga războiul declanşat de Vladimir Putin.

Vladimir Klitschko este fratele lui Vitali, primarul Kievului

Vladimir Klitschko cere ajutor pentru Ucraina / Instagram / Vladimir Klitschko

  • Vladimir Klitschko, mesaj categoric de la Davos
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Fratele lui Vitali Klitscho, cel care este primar al Kievului, a avut o reacţie categorică pe reţelele sociale. A postat chiar din faţa „Casei Crimelor de Război Ruse”.

Vladimir Klitschko, mesaj categoric de la Davos

La Davos s-au reunit liderii economiei mondiale, împreună cu cei mai buni oameni de afaceri. Aici identificăm că tot ce se întâmplă în Ucraina… războiul din Ucraina, care are o singură față. Și nu este una plăcută.

Și aceasta este fosta Casă a Rusiei, din Davos, care astăzi ne oferă o imagine clară – Casa Crimelor de Război Ruse, în loc de casa Rusiei. Acest război din Ucraina trebuie oprit, iar întreaga lumea se trezește, în sfârșit, și își dă seama că acest război este în Ucraina, iar trupele din Rusia trebuie oprite. Acum!”, a transmis Vladimir Klitschko pe contul său de Instagram.

Potrivit nytimes.com, „Casa Crimelor de Război din Rusia este piesa centrală a unei campanii hotărâte a Ucrainei de a menține războiul în fruntea agendei„. Acolo au avut loc o expoziţie cu fotografii care arată atrocităţile din timpul războiului.

Putin va negocia serios pacea doar dacă îşi dă seama că nu poate deteriora apărarea Ucrainei”, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, într-un discurs, la Forumul Economic Mondial de la Davos.

„Eşti gata să mori?”. Răspunsul imediat al lui Klitschko

În vârstă de 46 de ani, Vladimir Klitschko a vorbit despre atrocităţile din Bucha, oraşul în care aproximativ 400 de civili şi-au pierdut viaţa. Este marcat de modul în care ucrainenii au fost torturaţi şi ucişi.

Rusia are nevoie de Ucraina, evident, după cum vedem, dar Rusia nu are nevoie de ucraineni. De aceea sunt uciși civili și sunt bombardate districte rezidențiale din orașe, cu bombe cu fosfor și cu dispersie, iar toate astea continuă. Am fost în Bucha, am văzut cu ochii mei. Toți civilii uciși au fost torturați, cu mâinile legate la spate şi împuşcaţi în cap. Au fost executați.

Lumea a subestimat agresiunea nebunului. Acum, aceasta este consecința. În viața mea nu mi-am imaginat că o ființă umană poate face așa ceva altei ființe umane. Asta am văzut în Bucha.

Nu există vreo cale specială pentru a face ceva cu Putin pentru a-i schimba viața, sau pentru a-i schimba opinia, sau pentru a opri acest război. Este vorba doar de mintea unui om nebun. Cum poți să convingi un nebun? Habar n-am„, a declarat Vladimir Klitschko la emisiunea lui Piers Morgan, citat de boxing247.com.

Eşti pregătit să mori„, a fost întrebarea pusă de moderatorul emisiunii la care Vladimir Klitschko nu a stat prea mult pe gânduri. Răspunsul său a fost unul emoţionant.

Puteam să fiu, cu copilul meu, undeva în siguranță. Copilul meu e cel mai important din viața mea. Dar am înțeles, de asemenea, că există lucruri mult mai mari, libertatea, poporul tău, țara ta.

Mi-am pus această întrebare (n.r. dacă e pregătit să moară) când armata Rusiei era la periferia orașului. Dacă nu aș fi fost gata de asta, aș fi plecat. Ești gata să renunți la tot ce ai pentru țară și pentru libertate? Aceasta e întrebarea pe care milioane de ucraineni și-o pun, iar răspunsul este da”, a precizat Klitschko.

A fost unul dintre cele mai puternice interviuri pe care cred că le-am făcut în viața mea. Pasiunea, elocvența, rezistența din vocea ta, determinarea!„, a fost reacţia lui Piers Morgan.

Citește și: