CTP, reacție furtunoasă după ce Irina Begu a lovit un copil cu racheta, la Roland Garros 2022: “Nu faci așa ceva!”. Anunțul organizatorilor de la Paris

CTP a avut o reacție acidă după ce Irina Begu a fost implicată într-un incident nefericit, la Roland Garros 2022. Jucătoarea româncă s-a calificat în turul 3, după ce a învins-o pe Ekaterina Alexandrova, scor 6-7 (3), 6-3, 6-4. Totuși, victoria a fost “umbrită” de gestul româncei, din decisiv.

Irina Begu

Irina Begu, în timpul unui meci / Profimedia

  • CTP, reacție furtunoasă după ce Irina Begu a aruncat cu racheta și a lovit un copil, la Roland Garros 2022
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

La scorul de 2-0, Irina Begu (31 de ani, 63 WTA) s-a înfuriat și a dat cu racheta de pământ, iar aceasta a ricoșat în public, lovind un copil. Sportiva noastră s-a aflat la un pas de descalificare, însă supervizorul meciului de la Roland Garros a iertat-o.

CTP, reacție furtunoasă după ce Irina Begu a lovit un copil cu racheta, la Roland Garros 2022

Begu și-a cerut iertare pentru gestul său, iar la finalul partidei a mers în tribune pentru a vorbi cu micuțul, apoi l-a luat în brațe și au făcut o poză împreună. Din fericire, copilul a scăpat mai mult cu o sperietură, racheta abia atingându-l.

Cristian Tudor Popescu n-a iertat-o pe Irina Begu, explicând că un asemenea gest nu trebuie întâlnit la un jucător profesionist:

“Irina Begu ste o jucătoare admirabilă, muncitoare, constantă. Turul 3 la Roland Garros este excelent, dar dacă mă veți întreba în legătură cu datul rachetei de pământ – care s-a dus, după aceea în tribună și putea să accidenteze destul de grav un copil – să știți că, dacă ar fi fost descalificată, nu aș fi considerat asta nedreptate.

Nu faci așa ceva! A trântit racheta într-un mod absolut necontrolat, în fața tribunei. Un jucător profesionist are sentimentul terenului, nu arunci cu racheta de pământ când ești atât de aproape de spectatori”, a spu Cristian Tudor Popescu, pentru sport.ro.

Anunțul organizatorilor de la Roland Garros, după gestul Irinei Begu

Ulterior, organizatorii de la Roland Garros 2022 au emis un comunicat oficial, în legătură cu gestul făcut de Irina Begu. În urma anchetei, jucătoarea noastră a scăpat doar cu un avertisment:

„După ce și-a pierdut serviciul (la 0-2 în setul 3), în timp ce mergea spre banca sa, Irina Camelia Begu a dat cu racheta de pământ în apropierea băncii și aceasta a ricoșat în zona spectatorilor. Racheta a aterizat în tribună și l-a ‘șters’ pe un tânăr spectator.

După ce inițial s-a speriat, spectatorul s-a dovedit a fi ok. Supervizorul Grand Slam-ului a discutat cu părinții care erau cu fiul lor și aceștia au confirmat că acesta era nevătămat. Conform procedurilor, un avertisment pentru comportament nesportiv i-a fost acordat jucătoarei.”, au anunțat organizatorii Roland Garros.

Irina Begu, prima reacţie după gestul de la Roland Garros 2022

Irina Begu a vorbit după meci despre incidentul respectiv, exprimându-și încă o dată scuzele. Românca s-a arătat extrem de rușinată pentru gestul său și le-a mulțumit organizatorilor că i-au acordat a doua șansă în meciul cu Ekaterina Alexandrova:

”A fost și este în continuare un moment dezamăgitor pentru mine, jenant, pe care aș vrea să-l uit cât mai repede. Mi-am cerut scuze și îmi cer încă o dată scuze pentru momentul creat, nu a fost intenția mea și mă simt extrem de prost pentru ce s-a întâmplat.

Eu iubesc copiii enorm și m-a durut că s-a întâmplat să lovesc fix un copil. Îi mulțumesc mamei care a insistat că fiul său nu are nimic și i-a transmis asta și supervizorului. De-a lungul carierei nu am avut incidente de acest fel și este o lecție pe care trebuie să o învăț și pot să spun doar că îmi cer încă o dată scuze.

A fost un moment foarte stânjenitor și m-am bucurat că mi s-a oferit a doua șansă de a juca. M-am bucurat că s-a reluat meciul, m-am simțit extrem de prost și pur și simplu nu am vrut să lovesc cu racheta… A fost un moment greu, mă bucur că publicul m-a înțeles și că a fost ulterior alături de mine”, a declarat Irina Begu, potrivit eurosport.ro.

Begu, în turul 3 la Roland Garros 2022

În turul 3 de la Paris, Irina Begu va întâlni o debutantă pe tabloul principal al unui Grand Slam, Leolia Jeanjean, care a beneficiat de o invitaţie din partea organizatorilor la al doilea turneu de Grand Slam al anului. Irina Begu a reuşit să revină de două ori în setul decisiv, de la 0-2 şi 2-4, impunându-se după două ore şi 35 de minute de joc.

Cea mai bună performanţă a Irinei Begu la Roland Garros au fost optimile de finală din 2016, atunci când a fost învinsă de Shelby Rogers, după ce a trecut de Mattek, Vandeweghe şi Beck.

Citește și: