Australian Open 2022 | Daniil Medvedev, amendă record după ce l-a desființat pe arbitrul din semifinala cu Stefanos Tsitsipas

Rusul Daniil Medvedev a fost amendat după ce a avut un conflict cu arbitrul de scaun în meciul cu Stefanos Tsitsipas, din semifinalele Australian Open 2022.

Australian Open 2022 | Daniil Medvedev, amendat

Australian Open 2022 | Daniil Medvedev, amendat

Profimediaimages

  • Daniil Medvedev, amendat după ieșirea nervoasă din semifinala cu Stefanos Tsitsipas.
  • Câți bani trebuie să plătească rusul, după ce l-a desființat pe arbitrul de scaun

Tennis Australia l-a amendat pe Daniil Medvedev cu 8 mii de dolari pentru „Oscenități evidente” și încă 4 mii pentru „Comportament nesportiv”. Rusul trebuie să plătească amenda în termen de 72 de ore.

Australian Open 2022 | Daniil Medvedev, amendat după scandalul din semifinala cu Stefanos Tsitsipas

În meciul cu Tsitsipas, Daniil Medvedev și-a pierdut cumpătul în setul al doilea, după o dublă-greșeală. Rusul s-a plâns arbitrului că tatăl lui Stefanos Tsitsipas îi oferă indicații fiului său de pe margine. Medvedev nu s-a putut controla și l-a jignit pe arbitru.

„Tatăl lui vorbește la fiecare punct! Are voie tatăl lui să vorbească la fiecare punct? Răspunde-mi la întrebare!! Are voie să facă așa ceva? Dumnezeule, ești atât de slab. Cum poți să fii atât de slab într-o semifinală de Grand Slam? Ești prost? Uită-te la mine când vorbesc cu tine!!”, a „tunat” Daniil Medvedev

Amenda primită de Daniil Medvedev este cea mai mare care s-a dat la actuala ediție de la Australian Open. Doar Shapovalov a mai fost sancționat atât de dur. Canadianul va plăti tot 12 mii de dolari după l-a insultat pe arbitrul sfertului de finală pierdut cu Nadal.

Citește și:

Daniil Medvedev: „Regret 100% ce s-a întâmplat!”

După meci, Medvedev a spus că îi pare rău pentru ieșirea nervoasă la adresa arbitrului, dar consideră că frustrarea lui a fost justificată.

„Tatăl lui Tsitsipas vorbea la fiecare punct. L-am întrebat pe arbitrul dacă tatăl lui are voie să facă asta. El a spus că poate vorbi, dar nu poate să-i ofere indicații. Nu consider că trișezi dacă primești indicații de pe margine, dar ar trebui să fii sancționat. Regret 100% ce s-a întâmplat, dar din nou, în căldura momentului, mi-am pierdut cumpătul”, a spus Medvedev, la conferința de presă.

Amenda n-ar trebui să-i dea mari bătai de cap lui Daniil Medvedev. Dacă va câștiga finala cu Rafael Nadal, rusul va pleca acasă cu un cec de două milioane de dolari.