Cum arată cotele de la FIFA Best după ce Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur

Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur şi deja au apărut cotele pentru următorul mare premiu individual din fotbalul mondial, FIFA Best.

Cum arată cotele de la FIFA Best după ce Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur

Cum arată cotele de la FIFA Best după ce Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur

Profimediaimages

 • Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur
 • Robert Lewandowski e favorit la gala FIFA Best

După gala de la Paris, urmată de scandalul provocat mai mulţi oameni din fotbalul mondial, Robert Lewandowski este favoritul la câştigarea Galei FIFA Best. Cel puţin în opinia bookmakerilor, care i-au acordat o cotă de 1.6.

Lionel Messi este al doilea favorit în opinia caselor de pariuri, având cotă 3. Jorginho încheie podiumiul (12). Aceiaşi trei au format tripla şi la gala Balonului de Aur.

Cum arată cotele de la FIFA Best, după ce Messi a câştigat Balonul de Aur

 • 1. Robert Lewandowski – 1,6
 • 2. Lionel Messi – 3
 • 3. Jorginho – 12
 • 4. Erling Haaland – 16
 • 5. Mohamed Salah – 18
 • 6. Karim Benzema – 20
 • 7. Kevin De Bruyne – 20
 • 8. Kylian Mbappe – 33
 • 9. N’Golo Kante – 33
 • 10. Cristiano Ronaldo – 40
 • 11. Neymar – 40

Sistemul de votare de la FIFA Best aduce în prim-plan jurnaliştii, selecţionerii echipelor naţionale, căpitanii echipelor naţionale şi fanii din întreaga lume. Ân cazul Balonului de Aur, acesta este decernat în urma voturilor obţinute de la ziarişti.

Citește și:

Lionel Messi, uimit şi el după al şaptelea Balon de Aur câştigat

Lionel Messi a câştigat pentru a şaptea oară Balonul de Aur în carieră. Argentinianul e conştient că performanţa este una uriaşă, al doilea în acest top fiind rivalul Cristiano Ronaldo, cu 5 trofee. Messi nu crede că portughezul îi va doborî recordul.

„Nu ştiu dacă acest record va fi doborât. Dar totdeauna e cineva care să îmbunătăţească aceste recorduri. Cred că obţinerea de şapte ori a Balonului de Aur este ceva impresionant. Sunt foarte fericit să fiu la Paris să lupt pentru trofee din nou”, a spus Lionel Messi, citat de France Football.

Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur 2021

Messi a reușit să-l învingă pe Robert Lewandowski. Golgheterul lui Bayern Munchen și-a ajutat echipa să câștige, în acest an, Bundesliga și Supercupa Germaniei, dar nu a fost suficient. Cu 41 de goluri marcate în ultima ediție de campionat, polonezul a ratat șansa de a primi, în premieră, premiul decernat de France Football. A trebuit să se mulțumească numai cu distincția de cel mai bun atacant din 2021.

Lionel Messi încheie perfect anul în care a uluit pe toată lumea și a plecat de la Barcelona. Sud-americanul ajuns la PSG a fost desemnat, pentru a 7-a oară, câștigătorul Balonului de Aur. A mai fost desemnat cel mai bun jucător din lume în 2009, 2010, 2012, 2012, 2015 și 2019. De alte cinci ori (2008, 2013, 2014, 2016, 2017) a încheiat pe poziția secundă, iar în 2007 a fost pe locul 3, după Kaka și Cristiano Ronaldo.

Motivul principal pentru care a primit trofeul este acela că Messi a ajutat-o aproape de unul singur pe naționala Argentinei să câștige, cupă o pauză de 28 de ani, Copa America. Leo a reușit nu mai puțin de 36 de driblinguri și a inițiat 46 de acțiuni periculoase. A contribuit la succesul cu 1-0 din finala cu Brazilia și a primit premiul de cel mai bun jucător al competiției. A împărțit premiul desemnat celui mai bun golgheter cu columbianul Luis Diaz (ambii cu 4 reușite).