„Nu poți să pleci ca de la stână!” Adrian Porumboiu dă de pământ cu Mirel Rădoi, după ce și-a anunțat plecarea de la națională: „Credeți că va plânge cineva după el?”

Publicat: 14.10.2021, 13:33.

Mirel Rădoi

Mirel Rădoi, în timpul unei conferinţe de presă

Hepta

Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la echipa națională, după victoria României cu Armenia, scor 1-0. Selecționerul a anunțat că va mai sta pe banca României doar la meciurilor cu Islanda și Liechtenstein, chiar dacă tricolorii vor ajunge la barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022.

Adrian Porumboiu dă de pământ cu Mirel Rădoi

Am rămas surprins neplăcut de atitudinea lui atât de clara si de vehementa de a părăsi postul de selecționer in mijlocul campaniei. Eu prima dată am crezut că e o gluma. Că se alintă un pic după trei rezultate pozitive si un joc excelent. Dar, după ce am văzut ca spune clar că nu se întoarce…Nu înțeleg de ce să pleci de la o echipă mare ca România…Cred că i se va înfunda la o echipă de club ca în cazul lui Cosmin Contra.

Se alinta precum politicienii. E vorba de Romania, e vorba de țara ta. Nu suntem toți sa stăm cu capul plecat. Dacă ai un pic de conștiință, stai și îți valorifici șansele.

El nu trebuie sa mai stea acum sa își roada unghiile la televizor, va sta sa și le roadă fără să îl vadă nimeni.

Nu poți să pleci ca de la stână, e totuși naționala României. Înseamnă ca ai ajuns întâmplător sau nu trebuia sa ajungi niciodată daca faci mofturi din astea. Credeți că va plânge cineva după el? Nu intram in doliu ca pleacă acum Rădoi de la FRF. In niciun fel de funcție in lumea asta nimeni nu e de neînlocuit” a spus Adrian Porumboiu la sport.ro.

Mirel Rădoi şi-a anunţat plecarea de la naționala României

Mirel Rădoi şi-a anunţat plecarea după meciul România – Armenia, scor 1-0, în care tricolorii au urcat pe locul 2 în grupa J a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2022.

„Cred că v-am spus că nu voi mai continua. Dar cred că în momentul de faţă ar trebui să vorbim despre partidele rămase, nu despre situaţia mea. Nu mă poate întoarce nimic din drum, nici măcar soţia. (Federaţia v-a făcut vreo ofertă?) Nu… şi nici dacă ar face-o nu aş accepta. E un ciclu care s-a terminat, din punctul meu de vedere.

E un ciclu care se termină şi altcineva va trebui să o facă. Din luna noiembrie încolo, oricine poate să fie în faţa voastră. Îmi vine greu să cred că, după partida cu Islanda, când voiaţi să plec, acum vă doriţi să mai fiu pe aici.

Din luna noiembrie, echipa naţională trebuie să îşi găsească antrenor. Eu nu voi mai fi, contractul meu se termină, eu îmi văd de treaba mea. Să aduceţi pe cine vreţi dumneavoastră!”, a spus Mirel Rădoi la conferința de presă.