”Mai ieri mă antrenam cu Cristiano Ronaldo. Azi vând lapte din ovăz. Dar nu mă dau pe el!”

Richard Eckersley a prins doar patru meciuri oficiale la trupa mare a lui Manchester United, dar a schimbat pase cu Cristiano Ronaldo. Portughezul continuă să marcheze și azi…

Richard Eckersley (stânga), fostul coleg al lui Cristiano Ronaldo. Azi vinde lapte din ovăz, iar portughezul continuă să zburde pe teren

  • O accidentare gravă l-a scos din circuit în 2015, pe vremea când juca la Oldham
  • Ca profesionist are 139 de partide

În 2015, Oldham Athletic are meci cu Doncaster Rovers. Fundașul gazdelor se accidentează în minutul 71. Destul de grav. E momentul în care abandonează fotbalul început, cândva, la Manchester United. Povestea lui Richard Eckersley.

Îțit în viață în 1989, copilul a ajuns la Manchester United. Era atât de bun, încât, în februarie 2004, pe când abia adunase vârsta unui buletin de la noi, debuta pentru echipa Under-17, contra lui Manchester City. Accidentări peste accidentări, apoi, 2007, pasul spre echipa de rezerve. Debut în FA Cup, în 2009 și prima luptă adevărată, în Premier League, pe 27 ianuarie 2009, când l-a înlocuit pe Gary Neville, în minutul 71, într-o partidă cu West Bromwich Albion.

”La asta mă gândesc de ceva vreme, jur! Cristiano Ronaldo s-a întors la United și, ultima dată când a a fost acolo, eram și eu! Mă antrenam cot la cot cu el. Azi vând lapte din ovăz, mă prezint drept comerciant, iar el continuă să joace fotbal! E incredibil! Lumi total diferite!”, spune Eckersley.

”Dar nu mă dau pe el, nu vreau să schimb nimic din viața mea!”, a adăugat el pentru ”The Athletic”. ”Sunt fericit că am controlul asupra vieții și asta e tot ceea ce contează”. În 2015, a avut parte de acea accidentare gravă. ”Cei de la Oldham nu aveau nici bani, nici aspirații. Mă căsătorisem, aveam un copil mic, i-am spus soției că mă las. Banii pe care îi strînsesem ne ajungeau o lună, hai, poate un an”. Trecuse pe la Manchester United, patru partide, pe la Burnley, Plymouth, Bradford, Toronto FC New York Red Bulls, Bury FC și Oldham.

”Vrem să devenim cea mai tare rețea de distribuție a laptelui din Regat!”

”Acum avem propria casă, propria grădină, plantăm hrana de zi cu zi. E ca un sat fără străzi, o comunitate de 40 de persoane. Totul este vegetarian și sută la sută organic. Producem 25.000 de litri de lapte din ovăz pe lună în sticle de sticlă. Refolosim totul, aveam mare grijă de mediul înconjurător. 22 de angajați, chiar ne gândim să devenim, în cinci ani, cea mai mare rețea de distribuție a laptelui din Regatul Unit. Cine știe, poate vom ajunge, cândva, și în frigiderele celor de la Manchester United, nu?”

Zice asta fix în momentul în care Cristiano Ronaldo, cu naționala Portugaliei, a ajuns la 58 de hat-trick-uri în carieră…