Lewandowski merită Balonul de Aur, crede antrenorul lui de la Bayern

Julian Nagelsmann consideră că atacantul polonez Robert Lewandowski merită Balonul de Aur în 2021 şi trebuie să primească acest trofeu pentru că în ultimii trei ani a avut o constanţă mai mare decât orice alt jucător, informează Agerpres.

(Photo by Sven Hoppe / POOL / AFP)

”Balonul de Aur îl merită şi cred că ar trebui să-l primească pentru că în ultimii trei ani a avut o constanţă incredibilă, superioară oricărui alt jucător”, a declarat Nagelsmann pentru ziarul Abendzeitung din Munchen. Deşi atacantul polonez are 33 ani, Nagelsmann crede că acesta poate juca încă mulţi ani la cel mai înalt nivel: ”Este extrem de dinamic, nu se accidentează des, se antrenează intens. Cred că mai poate juca câţiva ani la nivel maxim pentru că el îşi organizează întreaga viaţă pentru asta”. În sezonul trecut, Lewandowski a marcat 41 de goluri în Bundesliga, câştigând Gheata de Aur şi doborând recordul de eficacitate al lui Gerd Muller, care a rezistat cinci decenii.

Lewandowski are contract cu Bayern până în 2023, dar nu a demarat negocierile pentru o prelungire. La clubul bavarez există obiceiul ca jucătorii trecuţi de 30 ani să nu primească o prelungire mai mare de un an. În această cutumă s-au încadra chiar două vedete din istoria recentă, precum francezul Franck Ribery şi olandezul Arjen Robben.