CSM Oradea a pierdut și în startul FIBA Europe Cup…

Medaliata cu bronz a ediției trecute, din FIBA Europe Cup, a fost depășită acasă de Legia Varșovia, cu 76-66.

Polonezii s-au desprins în a doua jumătate a sferului second și conduceau la pauză cu 37-28. Apoi au realizat un avantaj de 18 puncte după sfertul al treilea. La final, a fost Oradea – Legia 66-76. Bickauskis, cu 16 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive a fost cel mai bun jucător al bihorenilor. CSM Oradea continuă să dezamăgească la acest start de sezon, după ce a fost eliminată din Cupa României, de SCMU Craiova, și învinsă la scor în campionat, pe terenul campioanei U-BT Cluj-Napoca.

Antrenorul bihorenilor, Cristian Achim, a felicitat adversara la finalul întâlnirii: “Legia Varșovia a jucat mai bine decât noi și a meritat victoria pe deplin. Noi, din păcate, nu ne regăsim. Ne creăm situații de a marca, dar nu trimitem mingea în coș din aruncări deschise sau favorabile și cam acolo se joacă meciurile de baschet. În acest moment așteptările mele sunt legate de jocul nostru. Este limpede că trebuie să jucăm mai bine. Urmează trei deplasări succesive, trebuie să le luăm pas cu pas, una câte una. Fiecare cu specificul ei, doar că preocuparea noastră principală trebuie să fie legată de îmbunătățirea propriului joc.”

CSM CSU Oradea susține prima din seria de trei partide consecutiv programate în deplasare din FIBA Europe Cup miercurea următoare, la FC Porto, de la ora 22:30.