Ianis Hagi, lăudat după revenirea la Rangers! A fost comparat cu tatăl său, Gică Hagi: „A învăţat ceva, nu trebuie să zboare pe teren”

Publicat: 23.09.2021, 22:55.

Ianis Hagi

Profimediaimages

Deşi abia a revenit după ce a fost infectat cu COVID, Ianis Hagi a avut o evoluţie apreciată în tricoul lui Rangers. Campioana Scoţiei a bătut-o cu 2-0 pe Livingston. Românul a intrat la pauză şi a avut nevoie de doar trei minute pentru a-i oferi o pasă decisivă colegului Roofe, lucru care i-a adus mai multe laude după meci.

Ianis Hagi, lăudat de o fostă glorie a Scoţiei

Unul dintre cei care l-au lăudat pe mijlocașul român este Gary MacAllister, fost jucător la Liverpool și actual secund al lui Steven Gerrard la Rangers. Scoțianul a vorbit despre faptul că Ianis nu ar alerga suficient. În opinia tehnicianului, românul nu are nevoie să fie un fotbalist de tip box-to-box, deoarece poate avea un impact și dacă nu aleargă, cât timp se află în poziția corectă pe teren.

„Există o inteligență la Ianis și este de factură pozițională, este atenția cu care își joacă rolul. Uneori vezi că jucătorii sunt foarte ocupați, alergând dintr-un careu la celălalt. Dar, uneori este chiar avantajos să stai pe loc și să te afli în poziția corectă.

E cineva care a urmărit mult fotbal și evident, nici tatăl său n-a fost rău. A învățat ceva din faptul că nu trebuie să zbori pe teren pentru a avea un impact”, a explica secundul lui Rangers, conform scotsman.com.

Ianis Hagi, reacţie după meci

Ianis Hagi a vorbit şi el despre revenirea la Rangers. ”Sunt fericit că m-am întors pe teren. Au fost două săptămâni foarte grele pentru mine din punct de vedere psihic… să fiu departe de fotbal, de antrenamente şi de fani. Sunt bucuros că am primit 45 de minute, că mi-am ajutat echipa și că ne-am calificat în semifinale.

Fanii sunt incredibili. Ei m-au ajutat să trec peste carantină şi peste acele momente dificile. Sunt foarte fericit că m-am întors şi că m-am revăzut cu suporterii. De ei îmi era cel mai dor.

Jucăm aproape toate meciurile împotriva unor echipe care se apără jos, trebuie doar să găsim calea către primul gol. Ar fi bine dacă am marca în primele 10-15 minute. Sunt fericit că ne-am calificat în semifinale.

Trebuie să ne adaptăm, de asta jucăm la Rangers. Trebuie să obţinem rezultate în toate competiţiile în care jucăm. Îmi doresc foarte mult să câştigăm un trofeu. Avem ceva de demonstrat, știm ce s-a întâmplat sezonul trecut. Vrem să cucerim trofeul!”, a declarat Ianis Hagi după Rangers – Livingston 2-0.