AS.ro LIVE | Cătălin Burlacu este invitatul lui Cătălin Oprișan la AS.ro LIVE, de la ora 10:30! Povești de senzație cu fostul mare baschetbalist

Publicat: 23.09.2021, 22:50.

Cătălin Burlacu, la AS.ro LIVE

Cătălin Burlacu, la AS.ro LIVE

AS.ro

Cătălin Burlacu a fost o extremă de forță, dar putea juca și centru. Cu 9 titluri de campion la activ și cu 5 Cupe ale României în palmares, Cătălin Burlacu este considerat cel mai bun produs al baschetului românescu de după Revoluție.

Și-a început cariera în orașul său natal, Iași, în 1997, și, înainte de a semna cu CSU Asesoft Ploiești, în 2003, a petrecut două sezoane la West Petrom Arad. A mai evoluat în Germania, la Brandt Hagen, în Estonia, la BC Kalev, și în Italia, pentru Air Avellino.

Burlacu a fost unul dintre pionii principali ai succesului dobândit de CSU Asesoft, pe plan european, în 2005 – câștigarea FIBA Europe Cup.

Cătălin Burlacu, la AS.ro LIVE

Retras din activitate, Burlacu se implică activ în susținerea baschetului în România.

Pe termen imediat nu se poate face nimic. Trebuie să pornim mult mai de jos, băieți și fete, de 10 ani, de 8 ani. Trebuie măcar două cicluri olimpice, de câte 4 ani, în care copiii să fie monitorizați, centralizați, trebuie făcute niște centre de excelență, trebuie cerute niște ajutoare de la niște școli, să îi instituționalizezi și școlar, să-i ții aproape, să-i monitorizezi și biologic, și biometric.

Aceste lucruri vin ulterior după 8, 9, 10 ani. Dacă îi luăm acuma la 8 ani și avem grijă de ei, să îi creștem, dacă putem face 4 centre în țară de câte 50 de copii vom avea o arie de selecție de 200 de subiecți controlați și monitorizați cu tot ceea ce înseamnă formarea lor ca om, ca sportiv, din punct de vedere biologic. Și atunci ai perspective, ai parametrii reali pe care să te bazezi, poți face niște selecții și cu care poți să performezi în Europa.

Plus că pe partea de marketing avem destule soluții și destui oameni specializați care pot atrage oameni interesați, business, cu care poți să întreții acest bulgăre care ulterior se va rostogoli. Pentru că la doi ani tu trebuie să refaci acest ciclu și mereu să ai subiecți noi exponențiali pentru naționalele României și pentru acest campionat care trebuie să devină mult mai puternic”, a spus Cătălin Burlacu, potrivit prosport.ro.