Christian Eriksen, momente emoționante alături de Ionuț Radu și colegii de la Inter. Prima apariție publică după șocul de la Euro 2020

Christian Eriksen și-a vizitat colegii de la Inter în cantonament. Este prima lui apariție în public după ce a fost la un pas de tragedie la Euro 2020.

Christian Eriksen, momente emoționante

Christian Eriksen, momente emoționante

Profimedia

  • Christian Eriksen, momente emoționante
  • Și-a vizitat colegii la Inter în cantonament

„Ciao, ciao, ciao!” Acestea sunt cuvintele rostite de Eriksen care au schimbat radical atmosfera de la Inter. Danezul nu și-a mai văzut colegii de pe 23 mai, de la sărbătoarea titlului în sezonul trecut.

Christian Eriksen, momente emoționante în cantonamentul Interului

De la ultima sa prezență la Milano, Eriksen s-a aflat la cotitura între viață și moarte. Danezul și-a făcut acum prima apariție publică de la tragicul incident de la Euro 2020.

Și un român a fost prezent la sărbătoarea primirii lui Christian Eriksen, Ionuț Radu. Cei doi s-au îmbrățișat și au schimbat câteva vorbe.

Comunicatul lui Inter despre Christian Eriksen

În aceeași zi, Inter a emis un comunicat în care precizează că Eriksen este într-o stare excelentă.

”În această dimineață, Christian Eriksen a fost prezent la Appiano Gentile. El s-a întâlnit cu șefii clubului, antrenorul, coechipierii și staff-ul lui Inter.

Eriksen se simte bine și este într-o stare excelentă din punct de vedere fizic și psihic.

El va urma programul de recuperare stabilit de doctorii danezi la Copenhaga, cu toate testele clinice la zi pentru ca medicii de la club să fie informați”, se arată în comunicatul emis de reprezentații lui Inter.

Christian Eriksen a fost resuscitat pe teren

Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare, la 12 iunie, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro-2020.

Mijlocaşul danez , victimă a unui stop cardiac la meciul cu Finlanda, a fost operat pentru instalarea unui defibrilator.

În Italia, conform protocolului Cocis (Comitetul organizator cardiologic pentru capabilitate sportivă), actualizat în 2017, situaţia este imposibilă, deoarece nu se poate face un sport de contact cu un defibrilator ataşat la inimă. Nu este o lege de stat, ci o indicaţie precisă pe care o oferă sistemul de sănătate prin centrele de medicină sportivă.

Profesorul Sanjay Sharma, care l-a avut sub observaţie pe Christian Eriksen pe vremea când acesta juca la Tottenham, a declarat agenţiei DPA că probabil mijlocaşul danez nu-şi va putea continua cariera profesionistă.

Potrivit lui Sanjay Sharma, profesor de cardiologie sportivă la o universitate din Londra, instituţiile din lumea fotbalului vor fi „foarte stricte” când vor stabili dacă Eriksen are voie sau nu să joace din nou.

„Nu ştiu dacă va mai juca vreodată fotbal. Poate suna brutal, dar Eriksen a murit câteva minute. Vor risca profesioniştii din domeniul sănătăţii să-l lase să moară din nou? Raspunsul este nu. Vestea bună este că va trăi, vestea proastă este că probabil este la sfârşitul carierei sale. Nu ar trebui să i se permită să joace în Marea Britanie, suntem foarte stricţi în acest sens”, a spus el.