Florin Tene, amintire fabuloasă din copilărie: „Am sărit cu umbrela de la etajul 1 şi mi-am dat seama că sunt făcut să fiu portar!”

EXCLUSIV AS.ro LIVE

Florin Tene, amintire fabuloasă din copilărie. Fostul portar de la Steaua, Dinamo și Rapid a povestit un episod incredibil la AS.ro LIVE.

Florin Tene, invitat la AS.ro

Florin Tene, invitat la AS.ro

AS.ro LIVE

  • Florin Tene, amintire fabuloasă din copilărie
  • Cum şi-a dat seama că vrea să fie portar

Florin Tene, amintire fabuloasă din copilărie. Fostul portar a fost invitatul lui Cătălin Oprişan la AS.ro LIVE. Ex-goalkeeper-ul de la Steaua, Dinamo şi Rapid a povestit cum a sărit de la etajul 1 când era mic.

Florin Tene, amintire fabuloasă din copilărie: „Am sărit cu umbrela de la etajul 1!”

După acel episod, Tene şi-a dat seama este făcut să joace portar: „Eu nu jucasem în viaţa mea de portar. M-au pus acolo şo mă aruncam de nebun după minge. Îţi trebuie o chestie de nebunie, curajul ăla. Îl aveam de mic. Când aveam 7-8 ani, stăteam la etajul 1. Jos aveam gazon. Văzusem un film cu prietenii şi am sărit cu umbrela!

N-am păţit nimic şi atunci mi-am dat seama că sunt făcut să fiu portar. O undă de nebunie trebuie să fie. Ai nevoie de nebunia aia de bun-simţ. Îţi trebuie curajul ăla nebunesc, să îi încurajezi pe toţi”, a povestit Florin Tene la AS.ro LIVE.

Florin Tene și-a început cariera la Dinamo. Acesta a evoluat ulterior pentru echipe precum Rocar București, Flacăra Moreni sau Gloria Bistrița. S-a transferat la Rapid în 1995 și, după o scurtă experiență la Karabukspor în Turcia, Tene a semnat cu Steaua. Alături de roș-albaștrii, acesta a cucerit Supercupa României în 1999. A mai jucat după aceea pentru FC Argeș și Dinamo, după care și-a pus ghetele în cui în 2001.

După încheierea carierei, Florin Tene a devenit antrenor cu portarii la Dinamo II. A mai trecut pe la FC Național, Petrolul sau Sportul Studenţesc. În 2013, Tene a prins un loc staff-ul lui Laurențiu Reghecampf la FCSB. Tene a mers cu „Reghe” și în Arabia Saudită, la Al Hilal, dar și în Bulgaria, la Litex. După un al doilea mandat la FCSB, Florin Tene a plecat în Emiratele Arabe Unite, la Al Wahda.

  • AS.ro LIVE, emisiunea moderată de Cătălin Oprişan, este LIVE de luni până vineri, de la ora 10:30, pe pagina www.as.ro/live, dar și pe Facebook/AntenaSport și Youtube/Antenasport. Edițiile integrale pot fi urmărite pe antenaplay.ro.