Roland Garros 2021 | Stefanos Tsitsipas, prima finală de Grand Slam a carierei. L-a învins pe Zeverev într-un meci maraton. Criză de nervi a germanului

Stefanos Tsitsipas l-a învins pe Alexander Zverev în semifinalele de la Roland Garros şi va lupta pentru trofeu cu învingătorul dintre Rafael Nadal şi Novak Djokovic.

Alexander Zverev (r) and Stefanos Tsitsipas.
French Open Tennis, Day Thirteen, Roland Garros, Paris, France – 11 Jun 2021,Image: 615325374, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

  • Tsitsipas l-a învins pe Zverev în semifinale
  • Scorul final: 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 3-6

Stefanos Tsitsipas este primul finalist de la Roland Garros 2021. Grecul l-a învins în cinci seturi pe Alexander Zverev.

Roland Garros 2021 | Tsitsipas, primul finalist de la Paris

Scorul final a fost 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 3-6, la capătul unui meci care a durat 3 ore şi 37 de minute.

Germanul a revenit uluitor după ce a fost condus cu 2-0 la seturi. Zverev a oferit şi cel mai inedit moment al semifinalei.

El şi-a ieşit din minţi după o minge din finalul setului al treilea. Zverev a considerat că lovitura lui Tsitsipas a fost în afara terenului. Arbitrul Renauld Lichtenstein a verificat urma, dar a decis că este punct în favoarea grecului.

„Cum e posibil să iei decizia asta? De unde știi că n-aș fi putut să lovesc în teren?! Cum?! N-ai de unde să știi! Îmi spui că nu aveam nicio șansă să trimit așa cum trebuie? E o porcărie!”, a urlat Zverev.

Stefanos Tsitsipas, prima finală de Grand Slam

În vârstă de 22 de ani, Tsitsipas va juca prima sa finală de Grand Slam. Grecul ocupă locul 5 ATP şi a mai jucat şi anul trecut în semifinale la Paris.

Alte două semifinale, la Australian Open ( 2019 şi 2021), erau cele mai bune performanţe ale sale la turneele majore.