Farul şi Viitorul, tot mai aproape de fuziune. Anunţul făcut de Gică Popescu. „Sper să se rezolve în câteva ore!”

Farul şi Viitorul sunt tot mai aproape de fuziune, spune Gică Popescu. Preşedintele clubului patronat de Gică Hagi a anunţat că este o chestiune de ore sau de zile până se va ajunge la un acord final.

Farul şi Viitorul sunt tot mai aproape de fuziune, spune Gică Popescu

Farul şi Viitorul sunt tot mai aproape de fuziune, spune Gică Popescu

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

  • Clubul lui Gică Hagi va fuziona cu Farul Constanţa
  • Cum se va numi noua echipă

„Au avansat (n.n. negocierile dintre Viitorul și Farul). Sper să se rezolve în cât mai scurt timp, în câteva ore, zilele următoare. Cred că șansele de performanță vor fi foarte mari dacă cele două echipe se unesc. Farul rămâne o echipă mare în fotbalul românesc. Cred că este cel mai bine dacă cele două echipe se vor uni.

Mereu am avut în plan să ducem acest proiect pe o treaptă superioară. Nu am putut anul trecut, dar noi vrem să facem un pas către performanță, să ducem clubul către o altă dimenisune, dar nu putem face asta singuri. Există tatonări și sperăm să facem pasul către o nouă dimensiune a clubului”, a declarat Gică Popescu, pentru prosport.ro.

Farul şi Viitorul, tot mai aproape de fuziune

Planurile de fuziune au apărut luna trecută, dar Marica a apus că a purtat discuţii de mai mult timp cu Gică Hagi.

„Atât timp cât şi noi, şi cei de la Viitorul, ne dorim acest lucru, sunt şanse să se întâmple. Deocamdată nu ştim când, cum şi în ce fel. Noi ne dorim. Aşa cum toată lumea se dezbină în România şi vedem că sunt două echipe ale Craiovei, trei ale lui Dinamo, două ale Stelei… la Constanţa ar fi fantastic să fie o singură echipă, a Dobrogei.

Rămâne de văzut pentru că sunt foarte multe lucruri de pus la punct. Aşteptăm să se termine sezonul şi ne dorim ca cei de la Viitorul să prindă o cupă europeană„, a declarat Ciprian Marica în exclusivitatea pentru AS.ro.

Noua echipă s-ar putea numi Farul Constanţa

Echipele lui Hagi și Marica ar putea juca pe un stadion modern la Constanța. Noua entitate ar urma să poarte numele echipei fanion a orașului, Farul, la care Hagi a jucat în tinereţe.

„Entitatea comună va juca la Ovidiu, dar CNI vrea să facă un stadion de 18 mii de locuri la Constanța. Fuziunea se poate întâmpla și din acest sezon, noi ne vom păstra structura managerială și echipa se va numi Farul Constanța, asta va fi singura schimbare. Iar Marica va face parte din noua echipă managerială.

Locul din liga 2 este problema lui Ciprian. Dar nu batem nimic în cuie, nici numele de Farul. E o discuție juridică deloc simplă, sunt avocați de care se ocupă”, a declarat Gică Popescu, la Digi Sport, luna trecută.