Euro 2020 | Vestea primită de jucătorii Ucrainei la Bucureşti! „Am ajuns la un compromis victorios”. Cum vor arăta tricourile contestate de Rusia

UEFA a luat decizia finală în scandalul dintre Ucraina şi Rusia. Şeful forului de la Kiev a anunţat un “compromis victorios”.

Ucraina, la Euro 2020, antrenament

Vestea primită de jucătorii Ucrainei la Bucureşti

Profimedia

  • Scandal între Ucraina şi Rusia
  • UEFA a luat decizia finală

Ucraina va putea păstra harta care conţine şi Crimeea, pentru că aşa este recunoscută pe plan internaţional. În plus, pe tricouri va apărea şi un mesaj: „Glorie Ucrainei”.

„Negocierile cu UEFA pentru un nou design al tricourilor echipei Ucrainei s-au încheiat. Au fost extrem de dificile, de câteva ori au ajuns pur şi simplu într-un punct mort. Dar tot am reuşit să ajungem la compromis victorios”, a transmis Andriy Pavelko, preşedintele Federaţiei de Fotbal din Ucraina, întru-un mesaj pe Facebok, citat de france.24.

Euro 2020 | Vestea primită de jucătorii Ucrainei la Bucureşti

UEFA a aprobat tricourile Ucrainei într-o primă fază, dar a revenit după protestele Rusiei potrivit cărora echipamentul este unul „politic”.

„Atragem atenţia asupra folosirii mesajelor politice pe tricoul naţionalei Ucrainei, ceea ce este contrar principiilor de bază ale regulamentului UEFA cu privire la echipament”, a precizat serviciul de presă al federaţiei.

Prezentate duminică, tricourile naţionalei Ucrainei includ o hartă a ţării, pe care se află şi Crimeea, regiune anexată de Rusia în 2014, precum şi teritoriile din est, controlate de separatiştii proruşi. Harta corespunde frontierelor cunoscute ale ţării.

Mircea Lucescu, fan Ucraina

Lucescu senior a dezvăluit că va ține cu echipa Ucrainei. ”Il Luce” are 11 jucători de la Dinamo Kiev în prima reprezentativă a țării vecine, care are cantonamentul la Bucureşti.

”Țin și cu Ucraina, și aici sunt 11 jucători în lotul echipei naționale, vom vedea câți dintre ei vor juca. M-am dus, m-am întâlnit cu ei. Dar după, când să mă duc la antrenament, nu mi-a dat voie pentru că nu aveam testul COVID. Și Ucraina este o echipă extrem de competitivă, în momentul de față”, susține Lucescu.