Euro 2020 | Stadio Olimpico din Roma a luat „foc” la ceremonia de deschidere. Imagini impresionante înainte de Italia – Turcia

Foto

Euro 2020 a început cu o ceremonie de deschidere la care au asistat 16.000 de spectatori pe “Stadio Olimpico” din Roma.

Stadio Olimpico, ceremonie de deschidere la Euro 2020

Euro 2020, ceremonie de deschidere / Profimedia

Profimedia

  • Imagini impresionante la Roma
  • A început oficial Euro 2020

Andrea Bocelli a fost printre artiştii invitaţi de gazdele din Roma pentru a cânta înainte de Euro 2020.

Stadio Olimpico din Roma a luat „foc” la ceremonia de deschidere

Un foc de artificii a aprins celebra arenă din Capitala Italiei. În tribune, au putut fi ocupate doar 25% din locuri.

Fanii au făcut însă show şi pe străzile din Roma. Mii de turci au venit pentru Euro 2020.

În timpul zilei au fost surprinse imagini inedite. Mai mulţi fani ai Italiei şi ai Turciei au făcut poze şi au cântat împreună. Unul dintre turci a purtat o pagină de ziar!

În Piazza del Popolo a fost amenajat cel mai mare fan zone din Europa. Aici, vor putea urmări partidele cel mult 1.680 de suporteri, scrie The Guardian.

Mircea Lucescu, în tribune la Italia – Turcia

Şi Mircea Lucescu a mers la meciul dintre Italia şi Turcia. A fost invitat de oaspeţi, al căror selecţioner a fost timp de un an şi jumătate.

”Sunt foarte mulți jucători promovați de mine. Tot schimbul, care s-a făcut acolo, în fotbalul turcesc, s-a datorat acelui an și jumătate în care au fost folosiți jucători tineri, care nu jucau în echipele mari ale Turciei. Un an și jumătate important pentru viitorul echipei naționale a Turciei.

Ei m-au invitat, era normal să accept invitația. Așa că mă duc, mă întorc, pe urmă am o altă treabă… începe Campionatul European la București. Au o echipă competitivă, care a învins Olanda destul de ușor în preliminariile Campionatului Mondial.

E o echipă tânără, pe de altă parte echipa Italiei este o echipă cu jucători care provin dintr-un campionat foarte puternic și foarte tacticizat, campionatul Italiei. Ei știu să joace pentru rezultat”, a spus Mircea Lucescu.