Cu cine ţine Simona Halep în finala Roland Garros! „Merită să câștige, suntem de aceeași vârstă”

Cu cine ţine Simona Halep în finala Roland Garros! Simona Halep a anunţat că favorita ei pentru câştigarea trofeului de la Roland Garros este Anastasia Pavlyuchenkova. Ea va juca în finală cu Barbora Krejcikova.

Cu cine ţine Simona Halep în finala Roland Garros

Cu cine ţine Simona Halep în finala Roland Garros

Profimediaimages

  • Anastasia Pavlyuchenkova – Barbora Krejcikova, finala de la Roland Garros
  • Simona Halep nu a pierdut cu niciuna dintre cele două finaliste

„M-am uitat, per total, vreo două ore, mă bucur foarte mult pentru cele care joacă finala, au muncit toată viața ca să ajungă în momentul acesta. Anastasia merită să câștige, suntem de aceeași vârstă, am jucat împreună la juniori și merită foarte mult să ia trofeul”, a spus Halep, într-o conferinţă de presă.

Simona Halep le-a umilit pe finalistele de la Roland Garros!

Atunci când vine vorba de meciurile directe ale Simonei Halep cu Anastasia Pavlyuchenkova şi Barbora Krejcikova, românca de 29 de ani conduce cu un năucitor 10-0. Cea care a avut cel mai mult de suferit la acest capitol este Pavlyuchenkova, cea care a pierdut toate cele opt partide disputate împotriva Simonei. Mai mult, ea a căştigat doar trei seturi în aceste partide.

Citește și:

De partea cealaltă, Krejcikova, locul 33 WTA, s-a întâlnit de două ori cu Simona, de fiecare dată pe zgură. Halep s-a impus în 2016, la Bucureşti, 3-6, 6-1, 6-1, şi la Praga, în 2020, cu 3-6, 7-5, 6-2.

Pentru Pavlyucenkova este prima finală de Grand Slam, la a 52-a participare pe tabloul principal la un astfel de turneu. Rusoaica este prima sportivă care a jucat la peste 50 de turnee majore înainte să ajungă în finală.

De asemenea, Pavlyucenkova este prima rusoaică ajunsă în finală la Roland Garros după 2014, când în ultimul act a ajuns Maria Sharapova (finala a fost atunci cu Simona Halep, scor 6-4, 6-7, 6-4 pentru Sharapova).