Robert Glință a primit echipamentul României pentru Jocurile Olimpice. „Și calificat, și echipat!”

Video

Primul sportiv roman calificat la Tokyo e si primul care a primit echipamentul! Glinta si-a facut geanta pentru Jocurile Olimpice. Hainele nu se mai rup ca la Rio.

Robert Glință, primul român calificat la Tokyo

Hepta

  • Robert Glință, primul român calificat la Tokyo
  • A primit și echipamentul României pentru Jocurile Olimpice

Robert Glință a facut pe modelul si a prezentat echipamentul în care românii vor defila si vor concura la Jocurile Olimpice.

Robert Glință a primit echipamentul României pentru Jocurile Olimpice

Ai facut pe manechinul și astazi. Cum a fost?

„Nu e ceva cu care sunt foarte obișnuit, însă este o onoare să fiu primul român și calificat, și echipat. Sper să aduc noroc”, a spus sportivul, pentru Antena Sport.

Glință nici nu se gândește să fie portdrapelul României la Tokyo. Steagul i-a fost promis Simonei Halep.

„Mă bucur că nu este decizia mea. Exemplul clar, legenda vie, Marian Drăgulescu, pe care îl admir foarte mult…Cu siguranță eu nici nu mă pot ridica la valoarea pe care el a confirmat-o”, a mai spus Robert Glință.

Singurul român campion european la înot și-a umplut geanta cu tot ce-i trebuie la Tokyo. El a avut probleme cu bagajul la plecare.

Robert Glință, AUR la Campionatul European

După argintul din proba de 50 de metri spate, el a reuşit să pună mâna pe medalia de aur la 100 de metri spate! Este primul reprezentant al României care reuşeşte aşa ceva în probele masculine, în istoria participărilor la Euro. Camelia Potec obţinuse cel mai recent aur european, în 2004.

În vârstă de 24 de ani, Robert Glinţă a triumfat în proba sa favorită, de 100 de metri spate, şi în 2015, la Campionatele Mondiale de juniori desfăşurate în Singapore.