AS.ro LIVE | Mihai Leu este invitatul de vineri al Cătălin Oprișan, de la 10:30! Poveștile fostului campion mondial la box

De Antena Sport
Publicat: 10.06.2021, 22:36
Actualizat: 10.06.2021, 22:36

Mihai Leu, la AS.ro LIVE

Mihai Leu, la AS.ro LIVE

EMANUEL TITUS ILIESI / MEDIAFAX FOTO via Hepta

Mihai Leu, la AS.ro LIVE. Primul pugilist român care a devenit campion mondial are în spate o carieră remarcabilă. Totul a început cu titlul mondial de la juniori, cucerit în 1987. Acesta s-a alăturat ulterior clubului german Universum Box-Promotion, pentru care lupta sub numele de ring „Michael Loewe.”

În 1997, Mihai Leu a dobândit centura de campion al lumii (categoria semimijlocie, versiunea WBO) în faţa lui Santiago Samaniego. Astfel, Mihai Leu a deschis calea altor nume grele din boxul românesc ce au făcut performanță pentru tricolor, în frunte cu Leonard Doroftei și Lucian Bute.

Mihai Leu, la AS.ro LIVE

Retras din box din cauza unei accidentări, Mihai Leu a dus cea mai grea luptă din viața lui, cu cancerul. Și nu s-a lăsat. Din contră, a câștigat!

„M-am gândit că pur și simplu asta este viața, trebuie să faci față la toate, să treci prin toate. Trebuie mereu să te uiți înainte și nu poți întotdeauna să faci așa cum ai vrea să fie. Este cea mai urâtă perioadă din viața mea și de asta nici nu prea îmi place să vorbesc despre acest subiect. Mă bucur dacă sunt oameni care văd în asta un lucru pozitiv și dacă asta îi ajută să treacă peste aceste momente. Mai sunt evenimente la care vorbesc, sincer nu pot să spun că sunt un speaker.

Totul a pornit de la faptul că o prietenă de familie a participat la un concurs de speaker și i-a venit ideea să facă un filmuleț cu mine, pe care să-l folosească la acel discurs. A avut foarte mare succes acest filmuleț, ea l-a postat pe YouTube, și am început să primesc telefoane de la diferite firme, să vorbesc. Să fiu un exemplu pentru oameni, să nu renunțe și să meargă înainte”, a dezvăluit Mihai Leu, pentru GSP.

Mihai Leu este un pasionat și al sporturilor cu motoare. Acesta a reușit să devină campion național la raliuri, din postura de pilot, în 2003.