Simona Halep a plecat la Stuttgart, dar accidentările nu-i dau pace: “Dacă nu pot să joc, mă retrag din nou”. De ce a renunțat, de fapt, la FED Cup

  • Simona Halep a plecat la Stuttgart
  • Ce a declarat românca la aeroport

Simona Halep s-a răzgândit și va participa în cele din urmă la turneul de la Stuttgart. Simona Halep va fi cap de serie numărul 2. Favorita competiției este liderul mondial Ashleigh Barty.

Simona Halep a plecat spre Stuttgart

Halep are parte de cel mai dificil început de sezon din ultimii ani. “Simo” n-a participat la Doha și Dubai și a abandonat la Miami după primul tur. Românca speră ca accidentările să nu o împiedice și la Stuttgart.

“În mod normal pot să joc, dar nu știm exact, pentru că și la Doha, Dubai s-a întâmplat la fel din cauza accidentărilor Îmi doresc tare mult să joc tot sezonul de zgură. M-am antrenat destul de bine. N-am avut dureri, sper să mă țină și la meciuri”, a declarat Simona Halep, la Aeroportul Henri Coandă.

La Stuttgart mai participă și Sofia Kenin, Elina Svitolina, Aryna Sabalenka, Karolina Pliskova sau Petra Kvitova.

Acesta va fi al patrulea turneu la care va participa Simona Halep în 2021, după Gippsland Trophy, Australian Open şi Miami.

Simona Halep: “Nu puteam să merg la FED Cup”

Simona Halep a șocat fanii tenisului din România când a decis să renunțe la barajul de FED Cup dintre România și Italia. Cea mai bună jucătoare a noastră a explicat că a luat aceasă decizie în folosul echipei, nefiind 100% pregătită fizic.

“Nu știu exact dacă sunt refăcută complet, mai am patru zile până la meci. E foarte diferit să merg la Fed Cup nepregătită sau să merg la un turneu individual. Dacă este să nu pot să joc, mă retrag și atât, m-ar afecta doar pe mine. Dacă m-aș fi retras de la Fed Cup, aș fi afectat echipa. Când nu sunt 100%, nu merg la echipă, pentru că este mult mai greu să joci pentru țară”, a mai spus Simona Halep.

Fără Simona Halep, România a pierdut cu 0-2 barajul cu Italia. Tricolorele au încheiat în lacrimi!Toate meciurile Simonei Halep de la Stuttgart vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe AS.ro.