Edi Iordănescu, noi “săgeți” după victoria cu FCSB din Supercupă: “A câștigat echipa mai bună!” De ce se teme înainte de primul meci din play-off

  • Edi Iordănescu, un nou atac spre FCSB
  • De ce se teme înainte de primul meci din play-off

CFR Cluj a expediat nu mai puțin de 18 șuturi spre poarta lui Andrei Vlad în Supercupa cu FCSB. Dintre acestea, au fost cadrate puțin peste jumătate (10). A fost nevoie de penalty-uri pentru ca CFR să pună mâna pe trofeu.

Edi Iordănescu, noi “săgeți” către rivalii de la FCSB

Edi Iordănescu a spus că echipa lui a meritat pe deplin victoria din Supercupă, ținând cont de numărul ocaziilor pe care și le-a creat.

“A fost o seară frumoasă pentru noi, dar timpul e scurt să ne bucurăm. Aveam datoria morală să dăm totul pentru acest trofeu. În final, a câștigat echipa mai bună, care a avut toate ocaziile jocului. Sunt mândru de echipă, de felul în care a răspuns echipa.

Din păcate pentru noi, timpul e inamicul numărul 1 și nu avem mult timp la dispoziție să savurăm acest trofeu. Nu avem mult timp la dispoziție pentru regenerare și asta mă apasă cel mai tare”, a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă premergătoare meciului cu Academica Clinceni.

CFR Cluj a câștigat din nou Supercupa României, după o pauză de trei ani. Ardelenii s-au mai impus în edițiile din 2018, 2010 și 2009

CFR și-a luat revanșa pentru Supercupa pierdută în 2019, împotriva Viitorului. De cealaltă parte, rivali de la echipa lui Becali n-au luat trofeul din 2013. FCSB este la a doua finală pentru Supercupă pierdută, după cea din 2015.

Edi Iordănescu se teme înaintea meciului cu Academica Clinceni

CFR va juca în prima etapă din play-off cu revelația sezonului, Academica Clinceni. Echipa lui Poenaru era printre favoritele la retrogradare, dar acum se luptă pentru cupele europene. Edi Iordănescu a avut numai cuivnte de laudă pentru trupa ilfoveană.

“Clinceniul a produs o performanță istorică pentru club, merită să fie în play-off, o echipă care pune totul în fiecare joc, extrem de serioasă. Au un antrenor care îmi este și amic, știu că e extrem de pasionat și bine pregătit. A reușit lucruri deosebite la Clinceni și au felicitările noastre. Sunt sigur că ne va aștepta un joc extrem de dificil, pentru că, față de noi, Clinceniul vine cu prospețime, a avut multe zile de a pregăti acest joc și un moral bun”, a mai spus Edi Iordănescu.

Programul încărcat îi dă bătăi de cap lui Edi Iordănescu, care crede că echipa lui va suferi din punct de vedere fizic. CFR Cluj a avut numai două zile la dispoziție pentru a se recupera după meciul din Supercupă cu FCSB.

“Noi, la capitolul fizic, vom avea de suferit. De data asta nu prea sunt soluții și chiar dacă mi-aș dori să schimbăm mai mulți jucători… nu sunt foarte multe soluții. Trebuie să apelăm la ce avem, să recuperăm jucătorii, să găsim prospețimea și să abordăm într-o manieră eficientă acest joc”, a încheiat Edi Iordănescu.

Partida dintre CFR Cluj și Academica Clinceni este programată sâmbătă de la ora 18:30 și va fi în format LIVE TEXT pe AS.ro. Clujenii au câștigat toate cele 4 întâlniri directe de până acum cu echipa ilfoveană.

Cum arată clasamentul din play-off

1. FCSB 33 pct* (beneficiază de rotunjire)
2. CFR Cluj 32 pct.
3. Universitatea Craiova 29 pct.
4. Sepsi OSK 23 pct* (beneficiază de rotunjire)
5. Academica Clinceni 22 pct.
6. FC Botoșani 21 pct.