Roland Garros, amânat! Anunţul făcut de L’Equipe. Când se va disputa turneul favorit al Simonei Halep

  • Roland Garros va fi amânat
  • Când se va desfăşura turneul

Decizia a venit pentru a le permite organizatorilor să aducă pe arene un număr cât mai mare de spectatori, asta dacă restricţiile legate de pandemie din Franţa vor fi relaxate.

“Suntem în discuţii cu ei (n.r. Federaţia de Tenis din Franţa) pentru a vedea dacă trebuie să schimbăm data pentru a coincide cu o posibilă reluare a tuturor sporturilor şi a marilor competiţii. Astăzi, deși sportul de nivel înalt a fost păstrat, încercăm să limităm riscurile de grupuri, de răspândire a virusului în sporturile profesionale”, a spus Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franţa.

Roland Garros, amânat cu o săptămână

Nu ar fi prima oară când Roland Garros este amânat. În 2020, turneul s-a disputat în luna septembrie, tot din cauza pandemiei de coronavirus.

La sfârşitul lunii martie, Gille Moretton, noul preşedinte al Federaţiei Franceze de Tenis (FFT), a indicat că se lucrează la aproape toate scenariile posibile, singurele exceptate fiind cele extreme, accesul publicului la sută la sută capacitate şi anularea cometiţiei.

Puţine competiţii au avut până acum de suferit în Franţa. Una dintre excepţii este celebra cursă de ciclism, Paris-Roubaix. Aceasta trebuia să se desfăşoare pe 11 aprilie, dar a fost amânată.

Emmanuel Macron a anunţat că restricţiile actuale ar putea fi ridicate în mai.