Motivul pentru care Borussia Dortmund e obligată să-l vândă pe Erling Haaland! “Vom avea pierderi de 90 de milioane de euro”

  • Erling Haaland este cotat la 110 milioane de euro
  • Norvegianul are 49 de goluri în 51 de meciuri pentru Dortmund

Borussia Dortmund are probleme cu banii. Directorul sportiv al nemților, Michael Zorc, a recunoscut că meciurile făra spectatori au adus pierderi enorme la club. Formația de pe Signal Iduna Park poate pierde până la 90 de milioane de euro din cauza lipsei fanilor.

“Dacă va trebui să jucăm restul sezonului făra spectatori, în acest caz, vom avea pierderi între 80 și 90 de milioane de euro. Nu ne vom recupa acești bani. Va trebui să reacționăm într-un fel”, a spus Michael Zorc într-o conferință de presă, citat de Sport.

Borussia Dortmund ar putea fi obligată să-l vândă pe Erling Haaland

Jurnaliștii s-au întrebat în ce fel “va reacționa” Borussia Dortmund la pierderile financiare. Vânzarea lui Erling Haaland a fost adusă imediat în discuție. Cu toate acestea, Michael Zorc a făcut un anunț ferm.

“Nu văd vreun motiv să vorbesc despre transferuri în acest moment. În legătură cu Erling Haaland, cred că am spus-o deja de trei ori, avem o poziție clară și am comunicat cu toți cei implicați. Asta e tot ce am de zis”, a mai spus Zorc.

Borussia Dortmund i-a setat prețul lui Haaland la 180 de milioane de euro. În 2022, clauza atacantului norvegian va scădea la “numai” 75 de milioane. Prin urmare, nemții s-ar putea vedea obligați să renunțe la golgheterul de 20 de ani încă din această vară.

Tatăl lui Erling Haaland, Alf-Inge, și agentăul său, s-au văzut deja cu reprezentanții Barcelonei și al lui Real Madrid.

Haaland a ajuns la Borussia Dortmund în ianuarie 2020. Nemții i-au achitat doar 20 de milioane de euro lui RB Salzburg pentru transferul norvegianului. Acum, el este cotat la 110 milioane de euro.

Erling Haaland i-a dat un autograf lui Octavian Șovre

Erling Haalad și arbitrul român Octavian Șovre au fost protagoniștii fazei serii în UEFA Champions League. Starul norvegian i-a oferit un autograf lui Șovre pe cartonaș.

Gestul arbitrului român a fost criticat dur, adevaratul motiv din spatele acestuia a ieșit la iveală. Șovre strânge suveniruri de la fotbaliști de top pentru a le dona unui centru pentru terapia adulților care suferă de autism grav.

Manchester City – Borussia Dortmund, meciul arbitrat de brigada lui Octavian Șovre și Ovidiu Hațegan, s-a terminat 2-1. Erling Haaland n-a marcat, dar a făcut un joc bun.

Starul norvegian are 10 goluri în acest sezon de UEFA Champions League. De când a venit la Dortmund, Haaland a înscris 49 de goluri în 51 de meciuri.