VIDEO | Kylian Mbappe, “dublă” superbă în Bayern – PSG! Starul de 22 de ani a scris istorie în Champions League. Cifre fabuloase!

  • Mbappe a marcat din pasa lui Neymar
  • Ce bornă a atins atacantul lui PSG

Starul campioanei Franţei a avut nevoie de numai 149 de secunde pentru a-l învinge pe Manuel Neuer. A semnat astfel cel mai rapid gol primit de deţinătoarea trofeului, în fazele eliminatorii ale Ligii, în ultimii 11 ani. Ultimul jucător care a reuşit o performanţă similară a fost Wayne Rooney, cel care a înscris după 63 de secunde.

Mbappe a reuşit chiar “dubla”, în minutul 68. Bayern reuşise să revină de la 0-2, dar Kylian nu i-a dat nicio şansă lui Neuer!

Kylian Mbappe, sezon de vis în UEFA Champions League

VEZI AICI PRIMUL GOL MARCAT DE MBAPPE ÎN POARTA LUI BAYERN

Pentru Mbappe a fost cel de-al 8-lea gol reuşit în cele 8 apariţii din acest sezon al competiţiei stelelor. Atacantul care are o cotă de piaţă de 180 de milioane de euro a reuşit şi 3 pase decisive!

Tânărul jucător şi-a depus deja candidatura la câştigarea Balonului de Aur. Mbappe are nu mai puţin de 21 de goluri în 34 de meciuri pentru PSG în UEFA Champions League. Se apropie de golgheterul all-time al parizienilor. Edinson Cavani a punctat de 30 de ori, pentru clubul din capitala Franţei, în cea mai importantă competiţie europeană.

Kylian Mbappe, mentalitate de campion

Vedeta lui PSG este de părere că reţeta succesului constă în automotivare. Campion mondial la 19 ani şi de patru ori câştigător al campionatului în Franţa, Mbappe a explicat cum a reuşit să ajungă la forma excelentă din ultimele sezoane.

Îmi spun mereu în sinea mea că sunt cel mai bun. Bineînţeles că este important, nimeni nu o să te motiveze mai bine decât o faci tu. Trebuie să te convingi că eşti capabil să muţi munţii şi că poţi să faci lucruri măreţe. Oamenii nu o vor face. Doar tu.

Mereu când intru pe teren îmi spun că sunt cel mai bun, chiar dacă nu am jucat în locuri unde au fost Messi sau Cristiano. Sunt jucători mult mai buni decât mine, de un miliard de ori, dar îmi spun că sunt cel mai bun. Uneori, oamenii nu înţeleg pentru că există o barieră, care nu explică ce este, de fapt, un ego.

Pentru unii, ego-ul este să nu laşi pe cineva să bată un penalty sau să ai un salariu mai mare decât un jucător de la echipa rivală. Nu e doar asta. E ceva mai mult de atât, este peste superficialitate“, a declarat Mbappe pentru RMC Sport.