Un gol din lovitură liberă aduce primul succes stagional pentru ASU Politehnica Timișoara

ASU Politehnica Timișoara s-a deplasat pe terenul Universității Cluj, pentru etapa a doua a ligii secunde de fotbal. Violeții au închis foarte bine poarta, au reușit să puncteze la mijlocul părții secunde și au obținut prima victorie a sezonului, 1-0.

În prima repriză, Mircea Axente a scăpat de două ori solitar în flancul drept, dar a greșit pasa decisivă, la prima dintre situații (minutul 13) Sergiu Popovici fiind foarte poziționat în centrul careului mare.

U a răspuns prin ex-timișoreanul Dorin Goga, care a tras puțin pe lângă (min. 28). Mera a avut și el o șansă mare de a duce echipa vizitatoare în avantaj (min. 33) când a trimis din alunecare, de la patru metri, dar portarul Muțiu a respins cu un salt spectaculos.

Goga a avut încă o șansă bună, în minutul de prelungire al primei reprize, când a șutat din unghi, dar Borbei a respins.

Sergiu Popovici a făcut 0-1, în minutul 70, din lovitură liberă de la 24 de metri. El a plasat mingea în vinclul colțului scurt.

Alb-violeții s-au apărat exact după această reușită și Clujul a mai fost în fața golului doar în prelungiri, când Tamaș (de la limita careului mic) și Goga, cu un șut din afara suprafeței de 16 metri, nu au reușit să înscrie.

ASU a jucat în următorea formulă: Borbei – Sofran, Scutaru, Mera (cpt.), Pamfile – Codrea, Ignea (68, Coadă) – Munteanu, Sergiu Popovici (86, Alin Manea), Alexandru Popescu (63, Plazonja) – Axente